Gmail test optie om berichten te snoozen

Gmail test optie om berichten te snoozen

In een recente testversie van de app van Gmail voor Android zijn een aantal nieuwe features ontdekt. Eén van deze nieuwe features is het kunnen 'snoozen' van mailberichten.

Berichten waar je als gebruiker nog wel op moet antwoorden maar niet direct tijd voor hebt kunnen op deze manier op een later moment weer naar voren worden gehaald. Een bericht kan zodoende gemarkeerd worden als gelezen en zal dan bijvoorbeeld een aantal uur later weer automatisch worden gemarkeerd als ongelezen en weer bovenaan in het Postvak IN worden geplaatst. Dit kan ingesteld worden op een aantal uur maar een aantal weken is ook mogelijk. Het is een feature die ook welkom zou zijn in de desktopversie van Gmail.

Een andere nieuwe feature is een optie om een bericht te kunnen vastpinnen. Een vastgezet bericht zal bovenin het Postvak IN blijven staan, bovenin in de app naast de zoekfunctie staat een schakelaar om alle berichten die zijn vastgezet te tonen of weer terug te plaatsen naar de originele posities in het Postvak IN. Wellicht een betere feature als de huidige optie om berichten te voorzien van een ster, in de testversie geheel niet te zien.

Als laatste zijn er in de testversie enkele nieuwe postvakken gespot. Naast de bestaande postvakken, Sociaal, Reclame, Updates en Forums zijn de postvakken Reizen, Aankopen en Financieel te zien in de testversie. Het gaat dus om features gespot in een testversie van Gmail en het kan dus goed zijn dat bepaalde features uiteindelijk komen te vervallen.

gmail_testversie_features

Lees meer over: , ,