Gmail SMS in Ghana, Nigeria, en Kenia

Gmail heeft een nieuwe feature gelanceerd in Ghana, Nigeria, en Kenia genaamd Gmail SMS. In deze landen is een smartphone zoals een iPhone niet direct gebruikelijk evenals toegang tot internet. Daarom is Gmail SMS bedacht om zodoende gebruikers in deze landen de mogelijkheid te bieden om e-mails te versturen en te ontvangen via SMS, handig op momenten dat er geen computer of internetverbinding beschikbaar is.

Het grote voordeel van Gmail SMS is uiteraard dat dit op elke mobiele telefoon gewoon werkt, na het inschakelen via de instellingen van de maildienst worden berichten automatisch doorgestuurd als een SMS bericht en kan er dus ook op die manier een antwoord op een bericht worden teruggestuurd en nieuwe berichten worden gemaakt.

Gebruikers in deze landen moeten dan uiteraard wel hun mobiele nummer opgeven in Gmail. Daarna zal er een code worden gestuurd naar het opgegeven nummer die ingevoerd moet worden in Gmail voordat de nieuwe feature gebruikt kan worden.

Gmail SMS is gratis al gelden natuurlijk wel wat betreft het versturen van berichten de tarieven van de telecomprovider. Het is nog niet duidelijk of Google van plan is om Gmail SMS later naar andere landen uit te rollen of mogelijk naar alle gebruikers wereldwijd.

Lees meer over: ,