Gmail storing ‘Temporary Error (500)’

Op dit moment heeft een groep gebruikers van Gmail problemen om bij hun e-mail te komen. Zodra Gmail wordt geopend verschijnt er een foutmelding in beeld 'Temporary Error (500)'. Kijkend naar het Apps Status Dashboard van Google is te zien dat er een storing gaande is sinds 18:42 uur met als omschrijving "We onderzoeken momenteel een gerapporteerd probleem met Gmail. U krijgt zo snel mogelijk meer informatie."

Zoals gebruikelijk keren gebruikers in het geval van een dergelijke storing al snel naar Twitter en hier is nu dan ook #gmail zowel in Nederland als wereldwijd trending topic.

Update 1

Google heeft een tweetal updates geplaatst waarin aangegeven wordt: "Ons team is nog steeds bezig, dit probleem te onderzoeken. Tegen 17-04-12 20:18 melden we ons weer met meer informatie over het probleem. Hartelijk dank voor uw geduld." en "De service Gmail is voor een aantal gebruikers al hersteld. Wij verwachten binnenkort een oplossing voor alle gebruikers. Deze termijn is een indicatie die kan worden gewijzigd."

Aanvullend wordt aangegeven dat de storing slechts 2 procent van alle gebruikers treft.

Update 2

Een uur nadat de storing begon is het probleem met Gmail geheel opgelost geeft Google aan, "Het probleem met Gmail is verholpen. Onze excuses voor het ongemak. Wij danken u voor uw geduld en blijvende steun. Betrouwbaarheid van het systeem is voor Google een eerste prioriteit. Wij werken voortdurend aan de verbetering van onze systemen."

Lees meer over: ,