Gmail nu weer echt Gmail in Duitsland

In april kwam het bericht dat Google na zeven jaar weer de naam Gmail in Duitsland mag voeren, in de afgelopen jaren was dit niet toegestaan en werd de naam Google Mail gebruikt. Nu enkele maanden later is het moment daar dat Gmail officieel weer wordt gebruikt door Google in het land. Alle nieuwe accounts krijgen vanaf nu een @gmail.com adres, bestaande gebruikers met een @googlemail.com adres krijgen binnenkort de mogelijkheid om over te schakelen naar het @gmail.com adres maar dit is niet verplicht.

Ondanks dat deze gebruikers worden overgezet kunnen zij nog wel gewoon mailen en mail ontvangen op het Google Mail adres en ook alle andere instellingen blijven gelijk.

Dit laatste is overigens iets wat op alle gebruikers van de gratis maildienst van toepassing is. Iedereen met een @gmail adres beschikt automatisch over een tweede Googlemail.com adres. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor bepaalde doeleinden en het filteren van berichten. Meer hierover in de tip: Gmail: Tweede adres Googlemail.com.

Lees meer over: ,