Gmail nu met Priority Inbox

Google heeft vandaag Priority Inbox in Gmail geïntroduceerd, een nieuwe manier om structuur te brengen in de grote hoeveelheid informatie die dagelijks in je mailbox binnenkomt. Volgens Google verzendt en ontvangt de gemiddelde kantoormedewerker dagelijks meer dan 150 berichten die vaak van wisselend belang zijn. Priority Inbox helpt bij het verwerken van de grote hoeveelheid informatie en prioriteit aanbrengen in wat wel en niet beantwoord moet worden.

Het is een nieuwe weergave van de inbox die automatisch helpt te focussen op de meest belangrijke berichten. Google houdt spamberichten uit je Gmail inbox en met het verbeterde Gmail-filter is het eenvoudiger prioriteit te geven aan berichten die van belang zijn. Bij het testen van Priority Inbox bleek dat mensen 6% minder tijd besteden aan e-mail na het instellen van de feature. Omgerekend betekent dit dat informatiewerkers een week per jaar besparen, waar ze nu nog 13 uur per week spenderen aan e-mail.

Werkwijze

Priority Inbox splitst de inbox in drie secties: 'Belangrijk en ongelezen', 'Ster' en 'Overige'. Berichten worden automatisch gecategoriseerd als ze in de inbox belanden. Gmail maakt gebruik van verschillende signalen om te voorspellen welke berichten van belang zijn, zoals e-mails afkomstig van mensen waarmee vaak gemaild wordt. Bij gebruik van Gmail worden deze prioriteiten steeds beter zichtbaar. Daarnaast kunnen prioriteiten in Priority Inbox worden aangepast door te klikken op + en -.

Overigens was Priority Inbox eerder al te zien in screenshots met als naam Magic Inbox.

Lees meer over: ,