Inloggen met meerdere accounts mobiele versie Gmail

De mobiele versie van Gmail heeft een aantal nieuwe features gekregen. Als eerste gaat het om een optie om met meerdere accounts in te loggen. Door onderaan op de gebruikersnaam te klikken kan er ingelogd worden met een ander account waarna er eenvoudig geschakeld kan worden zoals hieronder in de screenshot te zien is. Hier tevens een knop om alle accounts uit te loggen. Handig is hier ook dat de URL wordt aangepast op het moment dat je schakelt, dit met het oog op het maken van een bookmark.

Handtekening

Je kent het vast wel dat als je mailt met je mobiele telefoon dat het wel eens voorkomt dat je een woord verkeerd typt of bewust een kort bericht maakt. Daarom is er nu een optie toegevoegd om automatisch een handtekening toe te voegen op het moment dat je mailt met je mobiele telefoon, vergelijkbaar met de handtekening die bijvoorbeeld wordt toegevoegd als je mailt met een iPhone of iPad. Op deze manier weten ontvangers dat het bericht wat korter is of een typefoutje bevat omdat je mobiel aan het mailen bent.

De handtekening die alleen is voor de mobiele versie is te vinden in de instellingen.

Vakantie

Direct in de opties nog een andere toevoeging, het kunnen instellen van een out-of-office reply. Handig als je net op weg bent naar je vakantiebestemming en vergeten bent een vakantiemelding in te stellen. In dat geval kan dit dus nog via je mobiel geregeld worden. Je stelt een begin en een einddatum in plus een bericht zoals je normaal zou doen.

Lees meer over: ,