Gmail Labs: Het verzenden van berichten op de achtergrond

Opnieuw is er een handig Gmail experiment beschikbaar gekomen. Als je normaal gesproken een bericht gaat verzenden kan het soms een aantal seconden duren voordat deze daadwerkelijk is verzonden en je verder kunt in Gmail. Verstuur je veel e-mail op een dag dan kost het verzenden dus behoorlijk wat tijd. Daarom is er nu een oplossing in de vorm van een experiment genaamd 'Naar achtergrond verzonden'.

Na het inschakelen zorgt dit experiment ervoor dat het bericht op de achtergrond wordt verzonden zodat je zelf gewoon je PostvakIN weer kunt openen of nieuwe berichten kunt maken, chatten, etc. Mocht er iets misgaan tijdens het verzenden zal hiervan een melding volgen. Deze melding blijft net zo lang in beeld staan totdat je er iets mee doet zodat je hetgeen waar je mee bezig was eerst gewoon af kunt maken.

Het is wel noodzakelijk dat je tijdens het verzenden niet uitlogt of je computer afsluit want dan kan een bericht eventueel verloren gaan. Wacht in zo'n geval wel tot er een bevestiging in beeld staat dat het bericht is verzonden.

Lees meer over: , ,