Gmail: Labels toekennen aan nieuwe berichten

Gmail heeft een kleine nieuwe feature toegevoegd aan de nieuwe manier van het opstellen van berichten. Vanaf nu kun je direct aan nieuwe berichten alvast een label toekennen of het bericht voorzien van een ster. In de oude manier van opstellen kon dit niet en moest je dit na verzenden van het bericht doen of als er antwoord was gekomen.

Het toekennen van een label kan door eerst een nieuw bericht te openen en daarna rechtsonder op het kleine pijltje te klikken. Kies hier dan het menu item Label en selecteer daarna het gewenste label of klik op het item Ster toevoegen om het bericht te markeren met een ster, dit is bijvoorbeeld handig als reminder en hierop kan ook gefilterd worden.

gmail_labels

De nieuwe manier van het opstellen van berichten en het beantwoorden werd afgelopen jaar eind oktober geïntroduceerd en uitgerold naar alle gebruikers. Maak je hier nog geen gebruik van dan kun je deze inschakelen door een nieuw bericht te openen en bovenaan op de link 'Probeer de nieuwe manier van opstellen' te klikken naast de knop 'Labels'.

Mocht het niet bevallen, later weer terugschakelen naar de oude manier van opstellen kan eenvoudig via het kleine pijltje rechtsonder in het venster om een nieuw bericht te maken.

Lees meer over: ,