Gmail is nu Hotmail wereldwijd voorbij

Eerder deze week maakte Google bekend dat Gmail nu 425 miljoen actieve maandelijkse gebruikers heeft en daarmee is de gratis maildienst concurrent Hotmail van Microsoft voorbij. Sinds de lancering op 1 april 2004 is Gmail snel gegroeid en nu na acht jaar de veel oudere concurrenten, Hotmail en Yahoo dus definitief voorbij. In januari dit jaar liet Google nog weten dat Gmail 350 miljoen gebruikers had, al met al een flinke stijging.

Het is echter wel zo dat er geen actuele cijfers zijn van Hotmail en Yahoo. Microsoft liet vorig jaar juli weten dat Hotmail op 360 miljoen gebruikers had. Ondertussen zegt comScore dat Gmail veel minder unieke bezoekers per maand heeft en zegt dat Hotmail en Yahoo nog op de eerste en tweede plaats staan. Volgens comScore had Hotmail in de maand mei 325 miljoen unieke bezoekers en Yahoo 298 miljoen bezoekers. Op de derde plaats dan Gmail met 289 miljoen bezoekers. Mobiel gebruik is hierin niet meegenomen.

Actuele cijfers van Microsoft en Yahoo zijn er dus niet en beide bedrijven verwijzen momenteel naar de net genoemde cijfers van comScore. Google veegt ondertussen de cijfers van comScore van tafel en blijft bij de eigen cijfers, 425 miljoen gebruikers.

Lees meer over: , , , ,