Gmail is Hotmail nu echt voorbij volgens comScore

Gmail is nu echt Hotmail wereldwijd voorbij zo blijkt uit nieuwe cijfers van comSCore over de maand oktober. Volgens comScore had Gmail in de maand oktober 287,9 miljoen unieke bezoekers wereldwijd gevolgd door Hotmail van Microsoft met in totaal 286,2 miljoen unieke bezoekers. Op de derde plaats staat nog altijd Yahoo met 281,7 miljoen unieke bezoekers in de maand oktober. Hierbij moet wel gezegd worden dat Microsoft eind juli Outlook.com lanceerde en dit heeft mogelijk ook invloed op de nieuwe gegevens.

Echter in de Verenigde Staten is de rolverdeling heel anders en staat Yahoo nog op de eerste plaats met 76,7 miljoen unieke bezoekers. Gmail komt hier op de tweede plaats met 69,1 miljoen unieke bezoekers gevolgd door Hotmail met 35,5 miljoen bezoekers in de maand oktober. Zodoende gebruikt 40,8 procent van alle Amerikanen die online actief zijn Yahoo tegenover 36,7 procent Gmail en als derde dan Hotmail met 18,9 procent.

In juni dit jaar was er al de claim van Google dat Gmail concurrent Hotmail voorbij zou zijn maar op dat moment was er geen bevestiging van een partij als comScore.

comScore meet overigens geen mobiel verkeer.