Gmail integreert Google+

Gmail is gestart met de integratie van Google+. De nieuwe features zijn eerst alleen beschikbaar voor gebruikers van Gmail, Google Apps gebruikers volgen later.

Nieuw is als eerste dat het vanaf nu zo zal zijn dat als je een bericht opent van iemand die ook actief is op het sociale netwerk aan de rechterkant de meest recente berichten geplaatst door de betreffende persoon getoond worden. Mocht het zo zijn dat je diegene nog niet aan een kring hebt toegevoegd dan kun je dit eventueel direct doen middels de knop die direct onder de naam staat zoals hieronder in de screenshot is te zien.

Kringen

Dan is er een nieuwe optie om de namen van kringen te tonen voor het onderwerp van een bericht. In dat geval als je een mail ontvangt van iemand die zich in een van je kringen bevindt dan zal de naam van de kring getoond worden. Aanvullend daarop staan je eigen kringen aan de linkerkant om zodoende alleen berichten te bekijken van een bepaalde kring. Op dezelfde manier kunnen contactpersonen snel gefilterd worden.

Contactpersonen

Gmail zal tevens gegevens van iemands Google profiel gaan gebruiken om de informatie van een contactpersoon bij te werken en aan te vullen. Als iemand gegevens met je deelt zoals een telefoonnummer, mailadres, etc. dan komt dit automatisch binnen Gmail beschikbaar. Mocht een contactpersoon bijvoorbeeld een telefoonnummer wijzigen zal dit ook automatisch worden doorgevoerd zodat je altijd de meest actuele gegevens hebt.

Afbeeldingen delen

Gmail maakt het makkelijker om afbeeldingen die worden gestuurd per mail direct te delen op Google+. Voorheen zou je eerst een afbeelding moeten downloaden en vervolgens opnieuw moeten uploaden naar het sociale netwerk om deze te kunnen delen.

Nu kan een afbeelding die als bijlage is meegestuurd direct gedeeld worden middels een nieuwe knop die naast de knop om de bijlage te bekijken en te downloaden staat. De afbeelding wordt dan automatisch toegevoegd aan Google+ Photos en gedeeld.

Lees meer over: , ,