Gmail en Google+ offline door storing [update]

Gmail en Google+ offline door storing [update]

Gmail lijkt op dit moment last te hebben van een grote storing. Diverse gebruikers waaronder de nodige op Twitter melden op dit moment de maildienst niet te kunnen bereiken. Zodra Gmail.com geopend wordt verschijnt de volgende foutmelding (Tijdelijke fout 500) in beeld, 'Je Gmail-account is helaas tijdelijk niet beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak. Probeer het over een paar minuten opnieuw. Je kunt het Apps Status Dashboard raadplegen voor de huidige status van de service.' Na het openen van het Apps Status Dashboard is te zien dat Google momenteel de problemen onderzoekt.

gmail_error_500

Naast de huidige problemen met de bereikbaarheid van Gmail zijn er momenteel ook problemen met Google+. Het sociale netwerk opent wel maar dit gaat bijzonder traag. Er zijn echter ook gebruikers die het sociale netwerk helemaal niet of half in beeld krijgen. Door de problemen met Google+ werkt het reactiesysteem op YouTube, gebaseerd op het sociale netwerk, ook niet goed. Bij sommige video's wordt het reactiesysteem niet getoond.

Update 1

Diverse gebruikers melden dat Gmail het weer doet al is de maildienst vaak nog traag.

Update 2

Google heeft een verklaring gegeven voor de storing in een uitgebreid bericht op het eigen blog. Tevens geeft het bedrijf aan wat ze doen om vergelijkbare problemen in de toekomst te voorkomen. Detail bij dit alles was dat op het moment van de storing het Site Reliability Team op dat moment net een vraag-en-antwoordsessie aan het houden was op Reddit.

Lees meer over: , ,