Gmail: Check of mailberichten echt afkomstig zijn van PayPal

Zojuist was er een item in Kassa over PayPal. In het item kwamen diverse mensen aan het woord die diverse berichten hadden ontvangen van PayPal die in werkelijkheid niet van het bedrijf afkomstig waren. Te zien was dat het mailtje zoals vaak voorkomt behoorlijk goed nagemaakt was waardoor het leek alsof deze echt van het bedrijf afkomstig was.

Gmail

Nu zijn er diverse manieren om te controleren of de mail echt afkomstig is van PayPal. Voor Gmail gebruikers is er echter al een tijdje een handig experiment beschikbaar die het controleren of de e-mail echt is wat eenvoudiger maakt.

Nadat het experiment is ingeschakeld zal Gmail voortaan zelf aangeven of een bericht echt is en dus daadwerkelijk door PayPal gestuurd is. Dit wordt getoond door voor de afzender een klein sleuteltje te tonen zoals hieronder in de screenshot te zien is.

Inschakelen

Het inschakelen van de extra controle doe je door rechtsboven te gaan naar "Instellingen". Klik daarna op het tabblad "Labs" en zoek in de lijst 'Verificatiepictogram voor gecontroleerde afzenders' op en klik erachter op Inschakelen. Klik vervolgens onderaan op de knop 'Wijzigingen opslaan' en vanaf nu is de extra verificatie van kracht. Naast PayPal werkt het experiment ook voor berichten die afkomstig zijn van veilingsite eBay.

Het is daarnaast natuurlijk altijd raadzaam om alert te blijven maar het bovengenoemde experiment kan net even helpen als extra controle. Meer informatie over het item van Kassa lees je op deze pagina waarop later ook de aflevering zelf beschikbaar zal komen.

Lees meer over: , ,