Gideon Sundback logo van Google, uitvinder ritssluiting

Gideon Sundback

Doodle categorie: Verjaardagen Wetenschappers, onderzoekers, etc.

Vandaag heeft Google een bijzonder creatieve manier gevonden om stil te staan bij de geboortedag van Gideon Sundback, de uitvinder van de moderne ritssluiting. Op alle homepages van de zoekmachine wereldwijd is een grote rits te zien en door hierop te klikken kun je de homepage openritsen en komen de zoekresultaten tevoorschijn.

Gideon Sundback

Gideon Sundback werd geboren op 24 april 1880 in Jönköping en was een Zweeds-Amerikaans zakenman en uitvinder die het bekendst is vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de ritssluiting. Na zijn studie in Zweden verhuisde Sundback naar Duitsland, waar hij aan de technische hogeschool in Bingen am Rhein studeerde.

Hij studeerde af in 1903 en emigreerde in 1905 naar de VS waar hij aanvankelijk werkte bij Westinghouse Electric Company, in 1906 kwam hij in dienst bij Universal Fastener Company in Hoboken. Tussen 1906 en 1914 verbeterde hij de ritssluiting, waarbij hij voortbouwde op werk van anderen. Zijn "Hookless No. 2" uit 1914 lijkt al sterk op de moderne ritssluiting, hij ontwikkelde ook machines voor het maken van ritssluitingen.

Sundback overleed op 21 juni 1954 in Meadville aan de gevolgen van hartproblemen.

Alle logo's van Google sinds 1998 bekijk je hier in het overzicht: Google Doodles

Lees meer over: ,