‘Geselecteerde tekst citeren’ terug naar Gmail Labs

gmail_logoBegin vorige maand voerde Google drie experimenten uit Gmail Labs definitief door in de maildienst, het ging om de experimenten Versturen en archiveren, Standaard antwoordgedrag en Geselecteerde tekst citeren. Gmail Labs bevat allerlei extra functies die handmatig kunnen worden toegevoegd aan Gmail en zo af toe haalt het bedrijf experimenten offline of voert experimenten definitief door als ze blijken iets toe te voegen.

Het doorgevoerde 'Geselecteerde tekst citeren' bleek echter toch voor de nodige verwarring te zorgen en Google heeft besloten om de feature weer terug te plaatsen in Gmail Labs. Met deze feature is het makkelijker om een gedeelte uit een bestaand bericht te pakken en te gebruiken bij het antwoorden. Dit doe je door een gedeelte van de tekst te selecteren en daarna op de knop om te antwoorden te klikken. Google geeft aan dat na het doorvoeren van de feature het gebeurde dat gebruikers per ongeluk iets selecteerde wat voor verwarring zorgde en daarom is besloten om de feature terug te plaatsen in Labs.

Om 'Geselecteerde tekst citeren' eventueel weer in te schakelen ga je naar de instellingen van Gmail en klik hier op het tabblad Gmail Labs. Klik daarna op Inschakelen achter 'Geselecteerde tekst citeren' en vervolgens op de knop Opslaan onderaan de pagina. Het is nog niet vaak voorgekomen dat Google een feature later weer heeft teruggedraaid.

gmail_selected_text

Lees meer over: ,