Geschat vermogen Mark Zuckerberg is 13,3 miljard dollar

dollarForbes heeft de jaarlijkse lijst met de rijkste mensen ter wereld weer gepubliceerd en op de eerste plaats staat opnieuw Carlos Slim met een geschat vermogen van 73 miljard dollar gevolgd door Bill Gates met een vermogen van 67 miljard dollar, afgelopen jaar in september werd de oprichter van Microsoft nog geschat op 66 miljard dollar door Forbes. In september werd Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook nog door Forbes geschat op 9,4 miljard dollar waarmee de CEO op plaats 36 kwam wat betreft de rijkste Amerikanen. In de lijst met rijkste mensen ter wereld is Mark Zuckerberg uitgekomen op plaats 66 met een geschat vermogen van 13,3 miljard dollar. Vorig jaar stond de oprichter van het sociale netwerk nog op 35 met een geschat vermogen van 17,5 miljard dollar.

De oprichter van Google en tevens CEO, Larry Page staat op plaats 20 met een geschat vermogen van 23 miljard dollar. Larry Page wordt direct gevolgd door de andere oprichter van het bedrijf Sergey Brin met een vermogen van 22,8 miljard dollar. Eric Schmidt, voormalig Google CEO staat op 138 met 8,2 miljard dollar. In september werden beiden nog geschat op 20,3 miljard dollar. Larry Ellison van Oracle staat op plaats 5 met 43 miljard dollar en op 19 staat Jeff Bezos van Amazon met 25,2 miljard dollar. De CEO van Microsoft, Steve Ballmer komt volgens Forbes uit op een vermogen van 15,2 miljard dollar.

forbes_400_tech

Nederlanders

In de lijst staan zes Nederlanders. Traditioneel komt Charlene de Carvalho-Heineken als eerste, zij wordt dit jaar geschat op 11 miljard dollar en hiermee staat ze op plaats 94. John de Mol wordt geschat op 2,2 miljard dollar en Joop van den Ende op 1,6 miljard. De volledige nieuwe lijst van Forbes met rijkste mensen ter wereld kan hier bekeken worden.

forbes_400_nl