Geruchten over iPhone Nano en iPad Mini

Er gaan momenteel een aantal geruchten rond rondom een mogelijk nieuwe iPhone en een nieuwe iPad. Als eerste de geruchten over de iPhone. Apple zou volgens Bloomberg momenteel werken aan diverse nieuwe iPhones waaronder een toestel die kleiner en goedkoper is dan de huidige modellen en in de wandelgangen al omgedoopt is tot de iPhone Nano.

Het toestel, zonder homeknop zou een derde kleiner zijn dan de iPhone 4 en voor 'slechts' 200 dollar, zonder een tweejarig contract over de toonbank gaan. Op deze manier wil Apple nog meer de strijd aangaan met Google gezien het feit dat Android steeds populairder aan het worden is. Volgens Bloomberg zou Apple van plan zijn de nieuwe variant deze zomer te introduceren maar kan het ook nog gebeuren dat de iPhone Nano wordt uitgesteld of uiteindelijk toch helemaal wordt geschrapt.

iPad Mini

De iPad 2 moet nog gaan uitkomen maar er verschijnen nu al berichten over een mogelijke nieuwe iPad die Apple in de herst zou gaan lanceren. Er doen verschillende geruchten de ronde en zo zou het volgens CNET kunnen gaan om een 7-inch versie van de iPad met eventueel het retinadisplay zoals de iPhone 4 nu heeft. Wat dat betreft gaan er al langer geruchten dat Apple bezig zou zijn met de ontwikkeling van een kleinere iPad.

Daarnaast zou het niet logisch zijn, en waarschijnlijk bij de nodige mensen in het verkeerde keelgat schieten als Apple slechts een aantal maanden na de introductie van de iPad 2 al zou gaan komen met een nieuwe variant.

The Wall Street Journal wist in ieder geval onlangs te melden dat de iPad 2 in productie is genomen en voorzien is van een camera aan zowel de voorkant als de achterkant.

Lees meer over: , , ,