Geruchten over iPhone 5, iPad Mini en iPod Touch

De iPhone 5 zit er aan te komen en tot het moment dat Apple uitnodigingen gaat rondsturen wordt er druk gespeculeerd. Het laatste nieuwtje is afkomstig van The Guardian. De website weet te melden dat de nieuwe iPhone half september gelanceerd zal gaan worden door Apple en inderdaad beschikt over een 19-pin connector in plaats van een 30-pin connector. Het nieuws spreekt weer eerdere berichten tegen over een presentatie van het nieuwe toestel in augustus. De iPhone 5 zal in ieder geval zoals eerder al genoemd werd een iets groter scherm (4.08 inch) hebben en tevens is er ondersteuning voor 4G-netwerken maar dit laatste dan alleen in de Verenigde Staten.

Mobiele providers verwachten een enorme vraag naar het nieuwe toestel omdat eigenaren van een iPhone 3G en 3GS graag willen upgraden en mensen die nog geen smartphone hebben maar een ouder model telefoon momenteel zoekende zouden zijn en overwegen om een iPhone 5 aan te gaan schaffen. De site zegt dat een presentatie van de iPhone 5 al op dinsdag 11 september zou kunnen plaatsvinden en dat het toestel dan op 21 september in de verkoop zou gaan. Afgelopen jaar werd de iPhone 4S door Tim Cook gepresenteerd op 4 oktober en de verkoop van het toestel begon toen op 14 oktober.

iPad Mini

Ondertussen komt er nieuws van Ming-Chi Kuo, analist bij KGI Securities die als eerste de presentatie van de iPhone 5 ook in september verwacht maar daarnaast ook aangeeft dat de iPad Mini waarschijnlijk later in september zal volgen. Eerder deze maand wist Bloomberg al te melden op basis van bronnen dat de iPad Mini nog dit jaar zal komen. De kleinere versie zal naar verwachting beschikken over een scherm van 7.85 inch. Kuo schat dat er in de laatste weken van het derde kwartaal ongeveer 1.8 miljoen exemplaren verkocht zullen worden. In het vierde kwartaal zou dit aantal stijgen naar ruim 13 miljoen.

iPod Touch

Als laatste is er nieuws over de nieuwe iPod Touch die ook later dit jaar wordt verwacht. De Japanese blog Macotakara weet namelijk te melden dat de nieuwe iPod een scherm van 4.08 inch krijgt net als de iPhone 5. Tevens zal het apparaat dezelfde processor gaan krijgen als nu de iPhone 4S. De nieuwe iPod Touch komt in het zwart en in het wit.

Lees meer over: , , ,