Gerucht: Witte iPhone 4 mogelijk helemaal geannuleerd

Er gaan inmiddels veel geruchten rond over waarom Apple maar niet komt met de witte variant van de iPhone 4. Oorspronkelijk was de planning dat het toestel tegelijk met de zwarte versie uit zou gaan komen en dit werd later aangepast door Apple tot 'later dit jaar'. Eerder deze maand was te zien op de website van Belcompany dat het toestel begin volgend jaar beschikbaar zou gaan komen.

Een gerucht dat in eerste instantie rondging was dat het bedrijf moeite had met de fabricage van het glas en anderzijds met kleurverschillen tussen de homeknop en de witte behuizing. Nu is er een volgend gerucht. De echte reden achter het uitstel zou te maken hebben met lichtlekkage zegt een anonieme bron van de website Cult of Mac. Het gedeeltelijk doorzichtige glas zou licht doorlaten met als gevolg dat er, met name wanneer de LED-filts gebruikt wordt geen goede foto's genomen kunnen worden.

Apple zou geprobeerd hebben om om te voorkomen dat de camerasensor omgevingslicht opvangt maar om dit probleem op te lossen is mogelijk een nieuw ontwerp nodig. Volgens de website Boy Genius Report is Apple nu helemaal niet meer van plan om het toestel uit te brengen. Een anonieme bron suggereert dat het bedrijf volgend jaar opnieuw de lancering uitstelt om vervolgens in juni de vijfde generatie iPhone te lanceren.

Het zou ergens ook wat vreemd zijn als Apple net een aantal maanden voor de lancering van een nieuw model eerst nog een witte variant van het oude model lanceert. Hoe dan ook is het afwachten en blijft het voorlopig bij deze geruchten. Degene die graag een wit toestel zouden willen hebben kunnen wellicht beter zelf gaan knutselen of een witte bumper kopen voor de zwarte variant. Gelukkig hebben we de foto's nog :-).

Lees meer over: , ,