Gerucht: Microsoft wilde consumenten mobiel besturingssysteem laten kiezen

Gerucht: Microsoft wilde consumenten mobiel besturingssysteem laten kiezen

Je gaat naar de winkel, kiest een nieuwe telefoon en kiest daarna welk mobiel besturingssysteem je graag geinstalleerd wilt hebben op het nieuwe toestel. Microsoft zou hier op een gegeven moment over nagedacht hebben maar de plannen uiteindelijk hebben laten varen. Dit blijkt uit documenten gelekt door een potentiële Windows Phone partner.

Een consument die naar de winkel zou gaan zou dan na het kiezen van een toestel de keuze krijgen tussen Windows Phone en Android. Zo het lijkt bleken er uiteindelijk echter te veel problemen te zijn die eerst opgelost zouden moeten worden om door te kunnen gaan met de plannen, daarom werd dan ook besloten door Microsoft om het idee te laten vallen.

Enkele maanden geleden was er nog het gerucht dat Microsoft fabrikant HTC zou hebben benaderd om Windows Phone ook aan te bieden op toestellen met Android om zo het marktaandeel van het eigen mobiele besturingssysteem verder op te kunnen schroeven.

Zodoende zouden gebruikers dan de mogelijkheid krijgen om te kunnen kiezen tussen Windows Phone en Android. HTC zou dan in ruil hiervoor geen of lagere licentiekosten hoeven te betalen voor Windows Phone. Bij deze geruchten is het tot op heden gebleven.

Lees meer over: , , ,