Gerucht: Microsoft ontslaat medewerkers vanwege lekken Windows

Zoals ook al het geval was met Windows 7 en Windows Vista duiken er nu ook al weer uitgelekte versies uit van Windows 8. Er zijn in de afgelopen tijd drie vroege versies verschenen die eigenlijk binnen de muren van Microsoft behoorden te blijven. Deze testversies worden gelekt door medewerkers van Microsoft die daarmee hun baan op het spel zetten. Het gerucht gaat nu dat twee medewerkers zijn ontslagen door Microsoft vanwege het lekken van deze versies van het nieuwe besturingssysteem.

Het gaat om een medewerker uit Rusland en iemand die werkt op het hoofdkantoor van Microsoft in Redmond. Als de berichten kloppen geeft het in ieder geval aan dat Microsoft serieus wil voorkomen dat deze testversies uitlekken op het web, het is alleen de vraag in hoeverre dit gaat lukken. Ondanks de geruchten over de ontslagen medewerkers zijn er berichten dat er inmiddels een vierde build is uitgelekt maar dit is nog niet bevestigd.

Windows 8 heeft nog een lange weg te gaan en wordt waarschijnlijk laat in 2012 geïntroduceerd en zal naar verwachting begin 2013 pas in de winkels liggen.

Lees meer over: ,