Gerucht: iPad Mini later dit jaar

Er gaan weer geruchten rond dat Apple momenteel toch bezig zou zijn met de ontwikkeling van een kleinere iPad om de concurrentie aan te gaan met de Kindle Fire van Amazon. Volgens de geruchten zou Apple het plan hebben om 6 miljoen van deze iPad Mini's met een scherm van 7,85 inch te laten maken, het apparaat zou dan ergens in het derde kwartaal van dit jaar op de markt moeten komen. Afgelopen maand wist The Korea Times nog te melden dat Samsung de onderdelen gaat leveren voor de kleinere iPad. Het zal nog even afwachten zijn gezien de geruchten over een kleinere iPad al langer meegaan.

De iPad Mini zou tussen de 249 en 299 dollar gaan kosten (190 en 229 euro).

In ieder geval zal de recent gepresenteerde nieuwe iPad aanstaande vrijdag beschikbaar komen in nog eens twaalf nieuwe lande, dit zijn: Zuid-Korea, Brunei, Kroatië, Cyprus, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala, Maleisië, Panama, St. Maarten, Uruguay en Venezuela. Volgende week op vrijdag 27 april zal de iPad ook komen naar Colombia, Estland, India, Israël, Letland, Litouwen, Montenegro, Zuid-Afrika en Thailand.

De nieuwe iPad is sinds 16 maart te koop en in het openingsweekend gingen er direct al 3 miljoen exemplaren over de toonbank. De iPad is sinds 23 maart te koop in Nederland.

Lees meer over: ,