George Ferris Doodle: Overzicht matches plus enkele concepten

Vandaag zie je al de gehele dag op de homepage van Google een logo staan die zowel in het teken staat van de geboortedag van George Ferris als in het teken staat van uiteraard Valentijnsdag. Naast de homepage van Google is er ook een aangepast logo geplaatst door YouTube. In de doodle zie je een pretpark met in het midden een rood reuzenrad en een geel reuzenrad, door op de knop onderin met het hartje in het logo te klikken draaien de reuzenraderen en verschijnen er twee dieren in beeld die met elkaar zijn gematcht.

Er zijn verschillende bijzondere combinaties zoals bijvoorbeeld een paard en een tijger, een aap en een olifant, een inktvis en een beer of een konijn en een schildpad. Hieronder zie je alle verschillende matches die zijn verwerkt in het logo. Ook zie je hieronder een aantal concepten van Google die tijdens de ontwikkeling van de doodle werden gemaakt.

Google legt hierbij uit dat de verjaardag van George Ferris en Valentijnsdag een ideale combinatie was omdat pretparken en romantiek vaak hand in hand gaan. Zodoende werd snel besloten om de geboortedag met Valentijnsdag te gaan combineren, This year seemed like a golden opportunity to combine our celebration of love with the birthday of the engineer whose mechanical invention has filled so many hearts with wonder, aldus Google. Er is dit keer helaas geen grotere versie van de doodle gedeeld door het bedrijf.

Een werkende kopie bekijk je hier, het logo werkt net als eerdere interactieve logo's niet in browser Internet Explorer 7 en 8 maar wel in Internet Explorer 9, 10, Chrome en Firefox.

google_logo_overzicht

Concepten

valentijnsdag_1

valentijnsdag_2

valentijnsdag_3

valentijnsdag_5

valentijnsdag_4

valentijnsdag_6

Lees meer over: ,