Geluidsfragmenten SoundCloud toevoegen aan berichten Google+

SoundCloud Logo Online audioplatform SoundCloud heeft laten weten te hebben samengewerkt met het team van Google+ om het mogelijk te maken om audio van de website toe te voegen aan berichten. Door een URL van SoundCloud in een nieuw bericht op het sociale netwerk te plakken zal het geluidsfragment worden toegevoegd aan het bericht.

Standaard is de gebruikersnaam te zien met eronder de titel van het fragment, door op de knop Play te klikken zal de speler van SoundCloud verschijnen en het geluidsfragment automatisch worden afgespeeld. Het is dus niet nodig om Google+ te verlaten. Dit is precies dezelfde speler zoals die ook al langer op websites ingevoegd kan worden. Het klikken op de speler brengt je naar het geluidsfragment op SoundCloud.com. Een screenshot van de SoundCloud-speler toegevoegd aan een bericht op Google+ hieronder.

soundcloud_google_plus

SoundCloud werd opgericht in 2007 in Stockholm door Alex Ljung en Eric Wahlforss maar het bedrijf vestigde zich al snel in Berlijn waar het tegenwoordig nog steeds gehuisvest is. Het audioplatform, definitief gelanceerd in oktober 2008 geeft muzikanten de mogelijkheid om muziek eenvoudig op deze manier te verspreiden met de rest van de wereld, hiervoor kan een gratis account worden afgesloten maar ook zijn er betaalde abonnementen. De website had in april dit jaar meer dan 38 miljoen geregistreerde gebruikers wereldwijd.

Recent implementeerde SoundCloud al Google+ Sign-Ins.

Lees meer over: , ,