Gegevens Google Analytics in een infographic van Visually

visually_logoVisually is een bekende tool om infographics mee te maken en recent heeft de website een tool toegevoegd in de vorm van ondersteuning voor Google Analytics. Vanwege de populariteit van de gratis statistiekendienst werd besloten om Google Analytics te koppelen aan de tool. Je kunt dankzij deze integratie een infographic maken op basis van gegevens afkomstig van Analytics en deze wekelijks automatisch per e-mail versturen.

Het maken van een Google Analytics infographic kan door te gaan naar deze pagina. Hier moet je eerst inloggen met een account van Visually en daarna moet de tool worden gekoppeld met Analytics. Zodra de koppeling succesvol is gemaakt kies de gewenste website en de infographic zal automatisch worden gemaakt, de opmaak kan verder niet worden aangepast. Aan de linkerkant staat de optie om wekelijks een bijgewerkte infographic per mail te versturen, ook hier een optie om de afbeelding te downloaden.

Hieronder zie je een voorbeeld van een dergelijke infographic. Bovenaan zie je als eerste het aantal pageviews vergeleken met afgelopen week. Onder het gedeelte met pageviews wordt het aantal bezoekers getoond. Verder blokjes voor SEO, Social en Bounce Rate.

Gegevens Google Analytics in een infographic van Visually

Lees meer over: ,