Geen twee-staps-verificatie voor Outlook.com

Microsoft werkt hard aan de beveiliging van gebruikers van het recent geïntroduceerde Outlook.com (beschikbaar als preview) maar een mogelijkheid in de toekomst om als gebruiker twee-staps-verificatie in te schakelen zoals Google dit kent zit er niet in.

Microsoft zegt een goede oplossing te willen bieden waar gebruikers verder geen hinder van ondervinden. Verificatie in twee stappen is iets wat Google begin 2011 introduceerde voor alle Engelse gebruikers en enkele maanden later ook voor Nederlandse gebruikers. Na het inschakelen zijn er twee identificatiemiddelen vereist om in te loggen op een account, een wachtwoord en een code die naar mobiele telefoon wordt verstuurd.

Wat betreft beveiliging zegt een woordvoerder van Microsoft dat om Outlook.com te kunnen gebruiken het gebruik van sterke wachtwoorden is vereist en daarnaast bestaat er een mogelijkheid om in te loggen met een code voor eenmalig gebruik. Deze laatste functie bestaat al een tijdje en is afkomstig van Hotmail, bijvoorbeeld handig als je op vakantie bent en je e-mail wilt checken maar liever hier niet je wachtwoord voor wilt gebruiken.

De woordvoerder geeft aan wel te hebben gekeken naar twee-staps-verificatie van Google, echter een reden om de functie niet aan te bieden is dat volgens Microsoft slechts een klein aantal gebruikers van Gmail gebruik maken van de functie. Het doel van Microsoft is dan ook om een goede oplossing te vinden die iedereen kan gebruiken in plaats van een oplossing die werkt voor een kleine groep gebruikers die een reeks instellingen weten te doorlopen. Detail hierbij is dat Google juist aangeeft dat miljoenen gebruikers twee-staps-verificatie hebben ingeschakeld en dat hier duizenden per dag aan worden toegevoegd.

Voor gebruikers van Gmail is het inschakelen van twee-staps-verificatie wel aan te raden.

Lees meer over: ,