Geen plannen voor externe zoekmachine van Facebook

Facebook Search Half januari kondigde Facebook een nieuwe zoekfunctie aan voor alle gebruikers. Graph Search is gericht op het zoeken van mensen, plaatsen en dingen door zoekopdrachten in te voeren als 'Vrienden in New York die houden van Jay-Z'. Een beperkte groep gebruikers beschikt inmiddels over de eerste bèta van Graph Search en geïnteresseerden kunnen zich nog op een wachtlijst laten plaatsen om de zoekfunctie iets eerder te krijgen.

Op Search Marketing Expo West (SMX West) gaf Grady Burnett, Vice President of Global Marketing Solutions van Facebook aan dat het sociale netwerk op dit moment geen plannen of intenties heeft om een externe zoekmachine te gaan ontwikkelen om te gaan concurreren met Google en Bing van Microsoft. Burnett gaf aan dat Facebook zich momenteel puur wil richten op het doorvoeren en verbeteren van Graph Search. 'I don’t see that happening. We called it “Graph Search” because we’re focused on letting people search the Facebook graph. So my answer would be no." aldus het antwoord van Grady Burnett op de vraag 'Do you ever see Facebook wanting a dedicated search product outside of Facebook? Mentions the past rumors that Facebook might buy Bing from MSFT.'

De zoekmachine van Microsoft is overigens verwerkt in Graph Search. Op alle vragen waar Facebook geen antwoord op kan geven verschijnen er resultaten afkomstig van Bing.

Lees meer over: