Geen fysieke cadeaus meer in Facebook Gifts

facebook_gifts_logoAfgelopen jaar eind september introduceerde Facebook de mogelijkheid om eenvoudig via het sociale netwerk cadeaus te versturen naar vrienden, bijvoorbeeld voor een verjaardag of een andere gelegenheid. Facebook Gifts is sinds de introductie in september alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en nog niet in andere landen. Nu een jaar later kondigt Facebook aan te gaan stoppen met het kunnen kiezen van fysieke cadeaus zoals bloemen, en knuffelberen maar alleen door te gaan met digitale cadeaus.

Dat Facebook gaat stoppen met deze cadeaus heeft onder andere te maken met de kosten en daarnaast is het al zo dat er in de meeste gevallen (80 procent) al werd gekozen voor een digitaal cadeau. Zo kan er bijvoorbeeld een iTunes Gift Card cadeau worden gedaan, een cadeaubon voor Star Bucks of een cadeaubon voor Netflix. Tevens kan er gekozen worden voor een Facebook Card, een fysieke kaart die begin februari werd toegevoegd waarmee gebruikers in de Verenigde Staten naar winkels kunnen gaan van een beperkt aantal partners van Facebook. Deze plastic kaart kan hergebruikt worden.

Het verwijderen van de fysieke cadeaus zal gepaard gaan met een redesign van Facebook Gifts. Een kleine groep gebruikers in de Verenigde Staten krijgt direct deze nieuwe versie van Facebook Gifts, de overige gebruikers volgen in de komende weken. Nieuw is onder andere dat elk merk een eigen pagina zal gaan krijgen voor bijbehorende cadeaus. Het is nog niet duidelijk wanneer Gifts naar andere landen zal worden uitgerold maar het alleen doorgaan met digitale cadeaus maakt deze uitrol wel iets eenvoudiger.

Lees meer over: