Gedeelte Uitzending Gemist mogelijk aangeboden tegen betaling

Slecht nieuws voor degene die met regelmaat gebruik maken van Uitzending Gemist. Er wordt momenteel door de Publieke Omroep onderzocht of een gedeelte van het huidige aanbod op de website in de toekomst tegen betaling kan worden aangeboden. Dit blijkt uit de vrijdag gepubliceerde Meerjarenbegroting 2012 - 2016 van de Publieke Omroep.

Op dit moment is het volledige aanbod nog geheel gratis en dat zal in ieder geval zo blijven wat betreft nieuws en actualiteitenprogramma's. Echter voor andere programma's zoals diverse series zal er dan per aflevering afgerekend moeten worden. Gezien de aangekondigde bezuinigingen kan de NPO op deze manier extra inkomsten genereren.

Wat betreft de prijzen wordt aangegeven dat er 'marktconforme tarieven' gehanteerd zullen worden wat naar verwachting zal neerkomen op € 1,- tot € 1.50 per aflevering.

RTL en SBS

Daarmee gaat Uitzending Gemist op dezelfde tour als RTL XL en SBS Gemist die al geruime tijd diverse programma's aanbieden tegen betaling. Zo zijn bijvoorbeeld de afleveringen van actualiteitenprogramma Editie NL te bekijken voor 99 cent per aflevering en een serie als CSI New York kan gevolgd worden voor € 1.30 per aflevering.

Regionale omroepen

Verder staat in het rapport dat het de bedoeling is dat in de loop van 2012 alle regionale omroepen onderdeel gaan uitmaken van Uitzending Gemist.

Lees meer over: