Gecentreerde layout YouTube

Gecentreerde layout YouTube

In juli dit jaar experimenteerde YouTube met een gecentreerde layout en dit experiment is nu weer opgedoken in een iets aangepaste vorm. In het experiment is het zo dat na het openen van de homepage van de videowebsite de content in het midden wordt geplaatst met de gids die normaal is uitgeklapt aan de linkerkant nu standaard ingeklapt.

Het klikken op de knop Guide linksboven brengt het linkermenu in beeld. Nieuw zijn twee knoppen bovenaan, What to watch en My subscriptions met een overzicht van alle video's die online geplaatst zijn door de videokanalen waar je als gebruiker op bent geabonneerd. De knop om zelf nieuwe video's te uploaden is blauw gemaakt en rechts geplaatst naast een tandwieltje waarmee een menu geopend kan worden. Het menu bevat links naar het dashboard, video manager en analytics. Videokanalen worden ook in het midden geplaatst. Op de detailpagina van een video wordt de video bijna over de gehele breedte geplaatst met de titel, omschrijving en gerelateerde video's in een wit blok eronder.

Indien er naar beneden wordt gescrolld blijft het menu met het logo en de zoekbalk bovenaan het scherm vastplakken wat al eens was te zien in een ander experiment. Opvallend is dat de pagina met zoekresultaten dan weer links is uitgelijnd. Een aantal screenshots van het huidige experiment met de gecentreerde layout zie je hieronder.

youtube_gecentreerd_2

youtube_gecentreerd_3

youtube_gecentreerd_1

youtube_gecentreerd_4

Lees meer over: ,