Gebruikers Windows Phone hebben problemen met YouTube

Windows Phone Vorige week was er het bericht over gebruikers van Windows Phone die Google Maps niet konden openen. Het ging specifiek om maps.google.com, lokale versies van de kaartendienst waren wel gewoon toegankelijk. Al snel kwam Google met een verklaring en het probleem werd deze week opgelost, alle gebruikers van Windows Phone hebben weer toegang tot Google Maps en worden niet meer doorgestuurd naar Google.com.

Nu het probleem met Google Maps is opgelost komen er berichten van een aantal gebruikers van Windows Phone over een nieuw probleem met het openen van YouTube. Sommige gebruikers van Windows Phone 8 die naar de mobiele website gaan van YouTube met Internet Explorer krijgen geen video's in beeld maar in plaats daarvan een melding waarin wordt aangegeven dat er een applicatie geïnstalleerd moet worden.

youtube_windows_phone

Onder de melding de keuze om te zoeken naar een applicatie, zodra een gebruiker dit doet verschijnt de melding in beeld dat er geen applicaties zijn gevonden. Een officiële applicatie van Google is er niet voor Windows Phone, wel is er een soort van applicatie van Microsoft voor YouTube maar deze wordt geheel niet gevonden na het zoeken. Applicaties als Metrotube, SuperTube of PrimeTube kunnen wel gewoon gebruikt worden.

youtube_windows_phone_apps

Een eventuele oplossing voor het probleem is om over te schakelen naar 'mobiele versie' in plaats van 'desktopversie' echter werkt deze oplossing dan weer niet voor gebruikers van Windows Phone 7. Een oplossing voor deze gebruikers is om alle historie te verwijderen zoals cookies, wachtwoorden en de telefoon te herstarten. Het is overigens wel zo dat niet alle gebruikers van Windows Phone momenteel het probleem ervaren.

Lees meer over: , ,