Gebruikers Windows 8 missen toch een startknop

Windows 8 logo Windows 8 is inmiddels enkele maanden op de markt en uit een recent onderzoek van IDC blijkt dat gebruikers van Windows 8 tot op heden over het algemeen twee dingen missen. Als eerste wordt een startknop in de desktopweergave gemist en als tweede wordt er een mogelijkheid gemist om rechtstreeks in de desktopweergave op te starten om zodoende het nieuwe startscherm in het besturingssysteem over te kunnen slaan.

Dat de knop wordt gemist blijkt wel uit de populariteit van de applicaties waarmee weer een knop toegevoegd kan worden aan de taakbalk van Windows 8. De kans dat Microsoft echter weer een startknop zal gaan toevoegen is vrijwel nihil. Het bedrijf gaf afgelopen jaar in april al aan dat de knop niet meer zal gaan terugkeren. Als reden om de startknop te verwijderen werd aangegeven dat steeds meer gebruikers in Windows 7 de startknop gingen negeren met als gevolg dat het gebruik van het menu Start sterk verminderde.

Wat betreft de desktopweergave zijn er volgens het onderzoeksbureau een hoop gebruikers die na het opstarten van Windows 8 direct overschakelen en vervolgens blijven werken in deze omgeving. Af en toe wordt wel het startscherm van Windows 8 gebruikt maar de desktopweergave heeft over het algemeen toch de voorkeur. Microsoft zal naar verwachting niet met een optie gaan komen om het startscherm over te slaan tenzij fabrikanten die deze optie wel graag zouden zien in Windows 8 hier op blijven aandringen.

Lees meer over: ,