Gebruikers van Internet Explorer 6 scoren laag op IQ-test

Het Canadese AptiQuant heeft een onderzoek uitgevoerd waaruit naar voren is gekomen dat mensen die gebruik maken van Internet Explorer om te surfen op het web gemiddeld een lager IQ hebben dan gebruikers van een andere browser. Het onderzoeksbureau heeft meer dan 100.000 mensen een IQ-test voorgeschoteld waarbij er werd gekeken naar de browser gebruikt voor het invullen van de test. De uiteindelijke score is vervolgens gekoppeld aan de gebruikte browser en zodoende kwam naar voren dat deelnemers die Internet Explorer gebruikten over het algemeen lager dan het gemiddelde scoorde.

Update

Het hele verhaal blijkt een Hoax te zijn: Meer lees je hier.

Internet Explorer 6

Met name deelnemers die Internet Explorer 6 gebruikten scoorden laag met een gemiddeld IQ van iets meer dan 80. Deelnemers die gebruik maakte van andere versies van Internet Explorer (7 , 8 en 9) bleven onder de 100. Deelnemers die gebruik maakte van Firefox, Google Chrome en Safari kwamen gemiddeld gelijk uit rond de 110 en gebruikers van Camino, Opera en Internet Explorer met Chrome Frame scoorden hoog, 120.

AptiQuant concludeert dat mensen met een lager IQ zich verzetten tegen het overstappen naar een andere browser of het upgraden van de bestaande versie. Hier moet dan wel even bij worden genoteerd dat simpelweg niet iedereen weet hoe te upgraden of te veranderen. Verder is het natuurlijk zo dat Internet Explorer vaak al standaard is geïnstalleerd. Het volledige rapport van AptiQuant kan hier (PDF) gedownload worden.