Gebruikers van Google+ zijn tevreden

Gebruikers in de Verenigde Staten van Google+ zijn nu het sociale netwerk een jaar bestaat erg tevreden zo blijkt uit de American Customer Satisfaction Index, het is voor de eerste keer dat het sociale netwerk van Google is opgenomen. Ondertussen zijn gebruikers van Facebook een stuk minder tevreden, uit de index blijkt dat het sociale netwerk met 8 procent is gedaald naar een score van 61 (van de 100) terwijl Google+ uitkomt op een score van 78 en zodoende de lijst aanvoert samen met Wikipedia.

Twitter en LinkedIn, ook beiden voor het eerst in de index scoren niet veel beter dan Facebook, Twitter komt uit op een score van 64 en LinkedIn komt uit op 63.

Het rapport stelt dat Google+ het met name goed doet vanwege het feit dat het niet op een traditionele manier adverteert, meer belang hecht aan privacy en daarnaast beter op de smartphone werkt. Gebruikers van Facebook klagen juist over deze punten en ook de steeds veranderende interface roept irritaties op. Google+ is een stuk beter als het gaat om de gebruikerservaring, Facebook is winnaar op gebied van marktpenetratie. Facebook zou er verstandig aan doen volgens de CEO van ForeSee om iets te doen aan de klanttevredenheid omdat hij verwacht dat Google+ snel marktaandeel zal blijven winnen.

Kijkend naar de zoekmachines gaat Google eveneens aan kop met een score van 82 maar zoekmachine Bing van Microsoft volgt hier vlak achter met een score van 81.

Lees meer over: , ,