Gebruikers Snapchat uploaden dagelijks 400 miljoen foto’s en video’s

Gebruikers Snapchat uploaden dagelijks 400 miljoen foto’s en video’s

Er worden nu dagelijks 400 miljoen snaps geüpload door gebruikers van Snapchat volgens diverse bronnen van Business Insider. Snapchat is een populaire chatdienst waarmee tijdelijke berichten naar andere gebruikers van Snapchat verzonden kunnen worden.

De chatdienst maakt een snelle groei door gezien het feit dat het een half jaar geleden nog ging om 200 miljoen snaps per dag en in september 350 miljoen snaps per dag. Met de aankondiging van deze geüploade 400 miljoen snaps per dag werd door Business Insider al snel de vergelijking met Facebook getrokken al gaat deze vergelijking niet helemaal op.

Op Facebook worden dagelijks meer dan 350 miljoen foto's geüpload maar video's zijn hier niet in meegenomen, in het geval van de 400 miljoen snaps dagelijks geüpload door gebruikers van Snapchat gaat het om zowel foto's als video's. Daarnaast worden er dagelijks nog eens 55 miljoen foto's geüpload naar Instagram. De kans is echter goed aanwezig dat Snapchat kijkend naar alleen foto's Facebook ook weet te verslaan, video is pas sinds december afgelopen jaar beschikbaar voor gebruikers van de chatdienst.

Hoe dan ook zal Snapchat in de toekomst op het gebied van zowel foto's als video's snel verder groeien naargelang het aantal gebruikers van de chatdienst verder blijft stijgen.

Recent was er nog een bericht over een bod van Facebook op Snapchat van in eerste instantie 1 miljard dollar en later 3 miljard dollar. De CEO van Snapchat, Evan Spiegel wees echter beide voorstellen van het sociale netwerk af. Eind vorig jaar introduceerde Facebook een eigen app genaamd Poke om tijdelijke berichten mee te kunnen sturen.

snapchat_400_miljoen

Lees meer over: , ,