Gebruikers mogen nu ook Google+ badge plaatsen

Op hetzelfde moment als dat Google pagina's voor bedrijven introduceerde werd er ook een badge geïntroduceerd die bedrijven eenvoudig op hun eigen website kunnen invoegen. Door deze badge te plaatsen op een website kunnen bezoekers direct de betreffende pagina gaan volgen door deze toe te voegen aan een kring.

Profielen

Naar aanleiding van de nodige feedback heeft Google deze badge nu ook beschikbaar gemaakt voor persoonlijke profielen. Dus als je een eigen website hebt en uiteraard ook een Google+ profiel dan kun je nu eenvoudig een badge genereren en invoegen.

De code voor de badge is op deze pagina te vinden. Op de pagina moet het ID van je profiel worden ingevoerd, deze is op te zoeken door op de rode knop "Get Profile ID" te klikken. Eronder de keuze tussen een icoon of een badge. Kies je voor de badge dan heb je als voordeel dat andere gebruikers je direct toe kunnen voegen aan een kring. Het icoon is gewoon een link naar je profiel. Als laatste kies je de gewenste taal van de badge.

Andere wijzigingen

Google heeft tevens de eerder aangekondigde wijzigingen definitief doorgevoerd. Het gaat om de Google +1 button waarmee nu sneller een bericht gedeeld kan worden op Google+. Als je nu op de knop klikt komt direct het venster om het artikel te delen in beeld.

De badge voor pagina's is eveneens iets aangepast. De tekst van de knop in de badge is nu gewijzigd in "Follow". Door een enkele klik op de knop wordt automatisch de pagina toegevoegd aan de kring "Following". Achteraf kan de kring uiteraard aangepast worden.

Lees meer over: , ,