Gebruikers IE naar rechter vanwege onderzoek Aptiquant

Afgelopen vrijdag wist het Canadese onderzoeksbureau AptiQuant wereldwijd het nieuws te halen vanwege een onderzoek waarin IQ werd gekoppeld aan de gebruikte browser. Uit het onderzoek kwam naar voren dat met name deelnemers aan het onderzoek die Internet Explorer 6 gebruikte laag scoorden met een gemiddeld IQ van iets meer dan 80. Deelnemers die andere versies van de browser van Microsoft gebruikte scoorden lager dan deelnemers die Firefox, Google Chrome of Safari als standaard browser hadden.

Update

Het hele verhaal blijkt een Hoax te zijn: Meer lees je hier.

Haatmails

De resultaten van het onderzoek zijn behoorlijk in het verkeerde keelgat geschoten bij een groep gebruikers van Internet Explorer. AptiQuant laat namelijk zelf weten middels een blogbericht dat de boze gebruikers het bureau voor de rechter willen gaan slepen.

De CEO van het bedrijf, Leonard Howard ontving al diverse haatmails van boze gebruikers. Howard stelt dat het onderzoek niet beweert dat als jij IE gebruikt, je een laag IQ hebt maar dat iemand met een laag IQ vaak IE gebruikt. Verder geeft hij aan niet bang te zijn voor de rechtszaak vanwege alle wetenschappelijke data en logboeken die verzameld zijn. Hij zegt verbaasd te zijn dat het onderzoek zoveel aandacht heeft gekregen en dat als de rechtszaak gewonnen wordt dit het rapport alleen maar ten goede komt.