Gebruikers Hotmail krijgen vraag over te stappen op Outlook.com

Microsoft introduceerde op 31 juli dit jaar en sinds dat moment stijgt het aantal nieuwe gebruikers van de maildienst snel. Vorige maand liet het bedrijf nog weten dat de mijlpaal van 25 miljoen gebruikers was bereikt maar dit aantal gebruikers valt uiteraard nog in het niet bij het aantal gebruikers van de andere maildienst Hotmail momenteel.

Vanaf deze week zullen gebruikers van Hotmail meldingen gaan zien waarmee het bedrijf hoopt dat ze gaan overstappen naar Outlook.com. De nieuwe maildienst is de toekomst wat Microsoft betreft en uiteindelijk is het de bedoeling dat zoveel mogelijk gebruikers gaan overstappen. De meldingen worden binnenkort getoond in de vorm van advertenties en daarnaast zal het bedrijf ook mailtjes gaan sturen met de vraag om over te stappen.

Mocht je momenteel Hotmail gebruiken en willen overstappen dan is het handig om te weten dat je e-mailadres wel gewoon zal blijven bestaan en ook gewoon binnen Outlook.com kan worden gebruikt naast een geheel nieuw e-mailadres van de maildienst.

Naast dat Microsoft gaat proberen om zoveel mogelijk gebruikers over te zetten op Outlook.com is het bedrijf momenteel ook bezig met het doorvoeren van diverse nieuwe features waaronder een knop om eenvoudig meerdere berichten tegelijk te archiveren. Tevens komt de mogelijkheid om de blauwe interface van een ander kleurtje te voorzien.

Lees meer over: , ,