Gebruikers Android hebben een hekel aan Apple

Uit een onderzoek komt naar voren dat de belangrijkste reden dat gebruikers van Android niet willen overstappen op een iPhone is omdat ze een hekel hebben aan Apple. Business Insider deed een onderzoek onder ruimte 2000 respondenten om erachter te komen wat de beweegredenen zijn van mensen om voor een bepaald platform te kiezen. Bijna iedereen uit het onderzoek beschikt over een smartphone en het grootste deel is van plan om binnen twee jaar te gaan upgraden naar een nieuw toestel.

De meeste respondenten gebruiken een Android-smartphone direct gevolgd door de iPhone, de BlackBerry en de Windows Phone 7 wordt haast niet gebruikt. Als het gaat om het upgraden dan blijven de meeste mensen trouw aan hun huidige platform.

Functies

Functies en platform zijn de belangrijkste factoren waar rekening mee wordt gehouden bij de aanschaf van een smartphone. Een groot deel van de mensen met een iPhone zou overwegen om over te stappen op Android als deze op de belangrijkste gebieden beter zou scoren dan de iPhone. Andersom werkt dus niet, het gros van de Android-gebruikers zit een overstap naar de iPhone niet zitten omdat ze Apple 'haten'.

De meeste overige Android-gebruikers zouden alleen voor een iPhone gaan als het systeem beter werkt met producten die niet door Apple zijn gemaakt.

Overigens beschikken de meeste iPhone gebruikers uit het onderzoek over de iPhone 4 en de meesten hebben momenteel het plan straks te gaan upgraden naar de iPhone 5.

Lees meer over: , , , ,