Gebruiker Hotmail ontvangt duizenden mails vanwege bug Gmail / Google zoekresultaten

Gebruiker Hotmail ontvangt duizenden mails vanwege bug Gmail / Google zoekresultaten

Er is een gebruiker van Hotmail die op dit moment duizenden e-mails ontvangt vanwege een bizarre bug in de zoekresultaten van Google. Na het uitvoeren van de zoekopdracht 'Gmail' in de Amerikaanse versie van de zoekmachine dan zal de maildienst bovenaan de zoekresultaten verschijnen. Onder het eerste zoekresultaat zijn vervolgens twee sitelinks te zien, Email en Gmail - Google. Tot zover alles normaal. Wat echter niet klopt is dat zodra er op de eerste sitelink geklikt wordt het opstelvenster van Gmail opent met een e-mailadres van een gebruiker van Hotmail. Dit werkt zodoende alleen voor ingelogde gebruikers.

gmail_sitelinks

Het e-mailadres getoond is van David S. Peck uit de Verenigde Staten en hij ontvangt momenteel duizenden e-mails vanwege de vreemde bug. De meeste e-mailberichten zijn leeg en hebben geen onderwerp, het gaat om ongeveer 500 nieuwe e-mails per uur.

Het probleem doet zich pas kort voor en David heeft al geprobeerd om contact te leggen met Hotmail, grappig genoeg vroeg hij aan hun om contact op te nemen via zijn alternatieve adres, een adres van Gmail. Gisteravond had hij zijn inbox opgeschoond maar toen hij vanmorgen wakker werd waren er al weer 1900 nieuwe berichten. Door deze enorme hoeveelheid nieuwe berichten mist David alleen wel de echt belangrijke berichten.

Het is echter niet de eerste keer dat dit probleem wordt gespot want eerder deze week gebeurde hetzelfde met een ander e-mailadres. Het ging op dat moment om een Google Apps adres van rideskole.no verstopt op de bovenstaande manier in de sitelinks. Vanwege de storing eerder vanavond heeft David S. Peck nog eens een hoop veel extra berichten ontvangen omdat veel mensen hebben gezocht naar de maildienst via de zoekmachine.

Update

Google heeft het probleem opgelost en een woordvoerder van het bedrijf geeft aan: Due to a technical glitch, some email addresses on public webpages appeared too prominently in search results. We’ve fixed the issue and are sorry for any inconvenience caused. Het is niet zo dat het probleem te maken heeft met de wereldwijde storing van Gmail op vrijdag.

gmail_nieuw_bericht

Lees meer over: , ,