Gebruik Google Analytics blijft stijgen

Google Analytics is uitgegroeid tot een bijzonder groot succes voor Google sinds de overname van Urchin Software in 2005. Een half jaar later werd het pakket omgedoopt tot Google Analytics en kwam het voor iedereen gratis beschikbaar. Inmiddels is het zo dat 62.4 procent van de top 10.000 websites (volgens Alexa) gebruik maakt van het product, zo blijkt uit cijfers afkomstig van Pingdom. In 2009 lag dit percentage nog op 50 procent.

Google zelf gaf in april dit jaar nog aan tegelijk met de bekendmaking van de kwartaalcijfers dat 10 miljoen websites de gratis statistiekendienst hebben geïnstalleerd.

Opvallend is wel dat momenteel 6.5 procent van de websites met Google Analytics nog steeds gebruik maken van het oude urchin.js script en nog niet zijn overgestapt op het nieuwe ga.js script dat al bestaat sinds december 2007. Het is hierbij dan ook de vraag of dit script nog wel goed functioneert en of de statistieken wel correct zijn van deze websites.

Al met al is de situatie wel een stuk beter dan drie jaar geleden toen nog bijna de helft van de top 10.000 websites het oude script gebruikten. Pingdom wist zelfs een aantal sites (0.9 procent) te vinden met zowel het oude als het nieuwe script geïmplementeerd.

Een reeks tutorials over Google Analytics vind je hier.

Lees meer over: ,