Geanimeerde Gifs zoeken met Google Afbeeldingen

Geanimeerde Gifs bestaan al sinds 1987, deze afbeeldingen bestaande uit stilstaande beelden die na elkaar worden afgespeeld (frames) komen nog altijd veel voor op internet.

Het principe van animatie gaat nog verder terug, zover als 1879 toen de zoöpraxiscoop werd uitgevonden door Eadweard J. Muybridge die afgelopen jaar nog werd herdacht door Google met een geanimeerd logo. Google heeft nu aan de afbeeldingenzoeker een nieuwe optie toegevoegd om specifiek te kunnen zoeken naar geanimeerde afbeeldingen.

De filter is te gebruiken door na het uitvoeren van een zoekopdracht bovenin op de knop 'Zoekhulpmiddelen' te klikken en vervolgens onder 'Elk type' te kiezen voor de optie Geanimeerd. Het kan zijn dat je de filter nog niet direct ziet, deze wordt langzaam uitgerold.

muybridge-animated-screenshot

Aanvullend op de bovenstaande filter is er nog een tweede filter toegevoegd aan de afbeeldingenzoeker. Door op 'Elke kleur' te klikken kan er nu worden gekozen voor de optie 'Transparant' om makkelijker afbeeldingen met een transparante achtergrond te zoeken.