Google logo met taart en kaarsjes vanwege 14e verjaardag

Google Doodle:

Vandaag is Google jarig, het bedrijf is 14 jaar geworden en daarom staat er wereldwijd op alle homepages van de zoekmachine een speciaal logo in de vorm van een chocoladetaart. Het gaat dit jaar voor het eerst voor deze gelegenheid om een geanimeerd logo en te zien is zodra de animatie is afgerond dat er 14 kaarsjes in beeld komen.

Alle logo's die Google in de afgelopen jaren heeft geplaatst vanwege de eigen verjaardag bekijk je op deze pagina. De laatste jaren wordt de verjaardag elk jaar gevierd op 27 september maar dit is niet altijd zo geweest, ook op 7 september werd wel eens de verjaardag gevierd. Officieel is het zelfs zo dat Google op 4 september 1998 is opgericht.

Garage

Het bedrijf werd opgericht door Larry Page en Sergey Brin en dit gebeurde in 1998 in de garage van Susan Wojcicki in Menlo Park, Californië. Susan, een vriendin van de beide oprichters kwam in 1999 werken bij Google en haar zus Anne Wojcicki trouwde in mei 2007 met Sergey Brin. Sinds de oprichting is het bijzonder snel gegaan met de zoekmachine, in 2000 opende de Nederlandse versie en in 2004 ging het bedrijf naar de beurs voor 85 dollar per aandeel. Het aandeel Google is tegenwoordig meer waard, toevallig bereikte deze week het aandeel een recordhoogte van meer dan 749 dollar.

In 2004 had het bedrijf 3000 medewerkers, tegenwoordig zijn dat er meer dan 54000 wereldwijd. Hiervan werken 34000 medewerkers bij Google, de rest werkt bij Motorola.

Googleplex, Doodles en 1 april

Google staat om meerdere dingen bekend waaronder het hoofdkantoor genaamd Googleplex in Mountain View. Medewerkers worden hier aardig in de watten gelegd, zo kunnen ze gaan fitnessen, zwemmen, biljarten, of gaan volleyballen. Er zijn dokters, er komt af en toe een tandarts langs en het eten en drinken is gratis. Het is tevens toegestaan voor medewerkers om eigen huisdieren mee te nemen naar kantoor.

Iets anders waar Google om bekend staat zijn uiteraard de Doodles waarvan er al ruim 1400 zijn geplaatst, deze kun je allemaal hier bekijken. Ook staat het bedrijf bekend om de 1 april grappen die elk jaar verschijnen, een overzicht van alle grappen bekijk je hier.

Blik op Google

Meer over het hoofdkantoor en verder over de geschiedenis van Google plus diverse screenshots van de homepage door de jaren heen bekijk je in het artikel: Blik op Google.

Lees meer over: ,