Geanimeerd Google logo in het teken van Boomplantdag

Google Doodle:

In Zuid-Korea staat vandaag een simpel geanimeerd logo op de homepage van Google in het teken van Boomplantdag. In het logo is te zien hoe een boom groeit. De Nationale Boomfeestdag wordt in diverse landen wereldwijd gevierd op verschillende datums.

In Nederland wordt deze dag jaarlijks gehouden op de derde woensdag in maart. Deze dag in het voorjaar voor het behoud van bomen in de natuur werd voor het eerst in april 1957 in Nederland georganiseerd door het Landelijk Comité Boomplantdag. In 1980 werd de dag voortgezet door de Stichting Nationale Boomfeestdag. Het doel van de dag is om kinderen de functies en de waarde van bomen in hun directe leefomgeving te laten inzien, door middel van het laten planten van een eigen boom. De Stichting streeft ernaar dat ieder kind tijdens zijn of haar lagere schooltijd minimaal één keer een eigen boom plant.

Google plaatste enkele keren eerder logo's in het teken van deze dag. De eerste keer was in 2008 op de homepage van Google Tsjechië en in deze doodle werd toen nog een Triforce verstopt door de tekenaar. In 2010, 2011 en in 2012 plaatste Google alleen logo's voor Boomplantdag op de Chinese homepage van de zoekmachine. Een video van de doodle bekijk je hieronder, een werkende kopie van het logo evenals de andere logo's geplaatst in de afgelopen jaren door Google vanwege Boomplantdag bekijk je hier.

Lees meer over: ,