Geanimeerd Drive-In Bioscoop logo van Google

Google Doodle:

Vandaag staat op de Amerikaanse homepage van Google een speciaal logo omdat het vandaag precies 79 jaar geleden is dat de eerste Drive-In bioscoop in het land werd geopend. Het idee om je auto te parkeren om vervolgens samen met anderen op een groot scherm een film te bekijken. Een voordeel hiervan is bijvoorbeeld dat je zelf het geluid kan regelen, maar je hebt ook meer privacy en er kan gepraat en gegeten worden.

In Nederland heeft dit fenomeen nooit echt bestaan al zijn er wel ooit twee drive-in bioscopen geweest. In 1969 werd er in het Drentse dorp Drouwen een drive-in bioscoop geopend en tien jaar later volgde een tweede autobioscoop in het Limburgse Landgraaf. De bioscoop in Drouwen ging dicht in 1994, de bioscoop in Landgraaf sloot in 2001.

Geanimeerd

Het gaat vandaag om een geanimeerd logo in dit geval waarvoor Google speciaal een video heeft gemaakt en verwerkt in de doodle zoals dit al eerder werd gedaan met diverse andere logo's onder andere voor Freddie Mercury, John Lennon en Halloween. Het geanimeerde Drive-In Bioscoop logo van vandaag is te zien in de onderstaande video.

Via: Arvid Bux.

Alle logo's van Google sinds 1998 bekijk je in het overzicht: Google Logo's. Automatisch de nieuwste doodles ontvangen kan ook, een overzicht van de opties bekijk je hier.

Lees meer over: ,