Gangnam Style van PSY bereikt 1 miljard views op YouTube

De wereld is vandaag niet vergaan en dus kreeg de video Gangnam Style van de Zuid-Koreaanse rapper PSY de kans om door te stomen naar 1 miljard views en deze mijlpaal is zojuist bereikt. Hiermee is de video van Gangnam Style de eerste video ooit die dit aantal views weet te bereiken, op het moment van schrijven staat de teller op 1.000.382.639 views. Gangnam Style heeft een behoorlijke voorsprong op de nummer twee in de lijst meest bekeken video's ooit, dit is de video van het nummer Baby van Justin Bieber en Ludacris, deze video is tot op heden meer dan 813 miljoen keer bekeken.

YouTube maakte de onderstaande grafiek om te laten zien hoe snel het eigenlijk is gegaan met Gangnam Style vergeleken met het nummer van Justin Bieber en Ludacris.

gangnam_style_youtube

De video is in bijna 75 landen meer dan een miljoen keer bekeken en inmiddels kennen wereldwijd veel mensen het bekende dansje waaronder allerlei bekende mensen. Naast het originele nummer bestaat er ook nog een remix gemaakt door PSY samen met HYUNA en deze video is al meer dan 200 miljoen keer bekeken. PSY wist verder recent als eerste Zuid-Koreaan ooit de eerste plaats te pakken in de Amerikaanse iTunes en wereldwijd pakt het nummer de eerste plaats in iTunes in meer dan 30 andere landen.

YouTube viert de mijlpaal van PSY subtiel op de website met een kleine versie van de rapper die naast het aantal views staat, een animatie van het poppetje zie je hieronder.

psy

Gangnam Style was overigens al sinds vorige maand de meest bekeken video ooit op de videowebsite en tevens wist het nummer al eerder een andere record te pakken als de meest gelikte video op de videowebsite ooit. Het aantal positieve likes staat momenteel op meer dan 6 miljoen, goed voor een vermelding in het Guinness Book of Records.

Hieronder een video van een live-uitvoering van Gangnam Style door de Zuid-Koreaanse rapper, deze video is sinds 29 augustus dit jaar al meer dan 53 miljoen keer bekeken.

Lees meer over: ,