Gangnam Style levert 8 miljoen dollar op voor Google

Google LogoGoogle maakte gisteravond laat de cijfers over het vierde kwartaal van 2012 bekend, een sterk kwartaal zo gaf Larry Page aan. De nettowinst kwam in het vierde kwartaal uit op 2,89 miljard dollar, in 2011 in het vierde kwartaal bedroeg de winst nog 2,71 miljard dollar. De omzet bedroeg 14,4 miljard dollar en dit is een stijging van 36 procent vergeleken met het laatste kwartaal van 2011. Google liet tevens weten dat voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf de omzet over het gehele jaar op meer dan 50 miljard dollar is uitgekomen, op de beurs heeft Google een waarde van 245 miljard dollar.

Gangnam Style

Tevens liet Google tijdens de presentatie van de cijfers iets geheel anders weten en dit had te maken met de video Gangnam Style van de Zuid-Koreaanse rapper PSY. De video is al meer dan 1,2 miljard keer bekeken, afgelopen maand werd grens van 1 miljard views bereikt en Gangnam Style was al de meest bekeken video op de website ooit sinds eind november. Deze hoeveelheid blijkt ook goed voor Google te zijn, het bedrijf liet gisteren weten dat Gangnam Style al 8 miljoen dollar heeft opgeleverd aan reclame-inkomsten.

Tegelijkertijd heeft PSY uiteraard ook het nodige geld met advertenties rond de video binnengehaald, geschat wordt tot 3 miljoen dollar. De Zuid-Koreaanse rapper heeft verder nog meer weten te verdienen met iTunes en reclames waar PSY aan mee heeft gewerkt.

Lees meer over: ,