Gangnam Style langzaam richting 2 miljard views

gangman_style De inmiddels legendarische video Gangnam Style van de Zuid-Koreaanse rapper werd alweer een jaar geleden online geplaatst op YouTube. Sinds het online plaatsen ging het bijzonder hard met Gangnam Style en de clip wist op 21 december al als eerste video ooit de mijlpaal te bereiken van maar liefst 1 miljard views nadat al een maand eerder de titel van de best meest bekeken video ooit op YouTube werd binnengesleept.

Nu een jaar later staat de teller op meer dan 1,7 miljard views en gaat de video langzaam richting de mijlpaal van 2 miljard views. Door de hype werd de opvolger van Gangnam Style, Gentleman genaamd binnen 24 uur al meer dan 27 miljoen keer bekeken, inmiddels staat het aantal views op meer dan 480 miljoen. In totaal zijn alle video’s gezamenlijk op het videokanaal van de Zuid-Koreaanse rapper goed voor 3 miljard views en meer dan 6 miljoen abonnees. De rapper moet wat betreft het aantal views alleen zangeres Rihanna (3,85 miljard) en popster Justin Bieber (3,85 miljard) voor zich laten.

YouTube geeft aan dat de interesse in K-Pop wereldwijd flink is gestegen dankzij PSY. Muziekvideo’s van officiële K-Pop artiesten werden wereldwijd in het jaar voor de release van Gangnam Style meer dan 2,2 miljard keer bekeken. Een jaar later steeg het aantal views naar ruim 7 miljard. Populaire video’s van andere K-Pop artiesten bekijk je hier.

Lees meer over: ,