Game of Thrones het meest gedownload in 2013

Game of Thrones het meest gedownload in 2013

Net als afgelopen jaar is Game of Thrones ook dit jaar weer de serie die het meest werd gedownload zo blijkt uit cijfers van Torrentfreak. Via BitTorrent werd de laatste aflevering van het derde seizoen 5,9 miljoen keer gedownload, de meeste downloads vonden plaats in de eerste week nadat de aflevering was uitgezonden in de Verenigde Staten op HBO.

Dit jaar brak de populaire serie al een record toen meer dan 170.000 mensen het BitTorrent-bestand van de laatste aflevering van het derde seizoen deelde. In totaal werd de laatste aflevering meer dan een miljoen keer gedownload binnen 24 uur. Het vorige record stond toen overigens ook al op naam van de serie, het ging toen om de eerste aflevering van het derde seizoen die door 163.000 mensen tegelijkertijd werd gedeeld.

Eerder gaf CEO Jeff Bewkes van Time Warner, eigenaar van HBO, al aan het enorme aantal downloads als iets positiefs te zien. Het aantal downloads zou voor meer abonnementen zorgen voor HBO en op dat moment zei Jeff Bewkes zelfs dat de titel meest gedownloade serie van het jaar waardevoller voor hem zou zijn dan een Emmy. Ook Game of Thrones director David Petrarca gaf aan dat het aantal downloads geen kwaad kon.

Op de tweede plaats dit jaar staat Breaking Bad, de serie die dit jaar tot een einde kwam. Op de derde plaats is The Walking Dead te vinden gevolgd door The Big Bang Theory. De top vijf wordt afgesloten door Dexter waarvan dit jaar het laatste seizoen werd uitgezonden.

game_of_thrones_downloads_2013

Lees meer over: ,