Game of Thrones gaat meest illegaal gedownloade serie worden

De Amerikaanse televisieserie Game of Thrones gemaakt door televisiezender HBO werd afgelopen jaar in april voor het eerst uitgezonden en momenteel loopt het tweede seizoen. De serie is bijzonder populair en heeft al een flink aantal prijzen gewonnen echter een titel die de serie niet direct zou willen hebben maar zoals het er naar uitziet dit jaar wel zal gaan krijgen is de titel 'meest illegaal gedownloade serie van 2012'.

Uit cijfers van Big Champagne blijkt dat de serie bijzonder populair is op BitTorrent, het tweede seizoen waarvan gisteren aflevering 7 werd uitgezonden is inmiddels al meer dan 25 miljoen keer gedownload. Na de aflevering die op 30 april werd uitgezonden werd zelfs een piek gehaald van meer dan 2.5 miljoen downloads op een dag. John Robinson van Big Champagne geeft aan dat het er momenteel zeker op lijkt dat de serie de meest gedownloade serie van dit jaar gaat worden al is het nog te vroeg om dit definitief te zeggen. De gegevens die het bedrijf momenteel heeft samen met de populariteit op The Pirate Bay wijst hier in ieder geval al wel op en geeft tevens de populariteit aan.

Dexter

Torrentfreak vult hier op aan dat het eerste seizoen van Game of Thrones afgelopen jaar op de tweede plaats stond op de lijst met meest illegaal gedownloade series na het zesde seizoen van Dexter van ShowTime, momenteel dagelijks te zien op Nederland 3. Wat betreft het aantal downloads van Game of Thrones ligt dit aantal momenteel hoger dan Dexter op hetzelfde moment in het seizoen afgelopen jaar. Het is overigens wel zo dat later dit jaar (vanaf 30 september) het zevende seizoen van Dexter nog wordt uitgezonden.

Naast alle downloads zijn er overigens ook nog genoeg andere plekken en manieren om de aan de afleveringen van de serie te komen, iets wat niet gemeten wordt. In Nederland is Game of Thrones te bekijken voor iedereen die abonnee van HBO Nederland is.

Lees meer over: